Zoek
Sluit dit zoekvak.
Waar vind je de meest duurzame streetwear merken?

Waar vind je de meest duurzame streetwear merken?

Waar vind je de meest duurzame streetwear merken?

Waar vind je de meest duurzame streetwear merken?

Streetwear is een stijl die steeds populairder wordt. Het is een stijl die zich kenmerkt door comfortabele kleding, een casual look en een ontspannen sfeer. Maar als je op zoek bent naar duurzame streetwear merken, waar moet je dan zijn? In dit artikel zullen we een aantal van de meest duurzame streetwear merken bespreken.

Patagonia

Patagonia is een van de meest duurzame streetwear merken. Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van kleding die duurzaam en milieuvriendelijk is. Patagonia maakt gebruik van gerecyclede materialen en heeft een uitgebreid programma voor het terugnemen van gebruikte kleding. Het bedrijf heeft ook een uitgebreid programma voor het verminderen van water- en energieverbruik.

Everlane

Everlane is een ander duurzaam streetwear merk. Het bedrijf maakt gebruik van duurzame materialen zoals biologisch katoen en gerecycled polyester. Everlane heeft ook een uitgebreid programma voor het verminderen van water- en energieverbruik. Het bedrijf heeft ook een uitgebreid programma voor het terugnemen van gebruikte kleding.

Outerknown

Outerknown is een ander duurzaam streetwear merk. Het bedrijf maakt gebruik van duurzame materialen zoals biologisch katoen en gerecycled polyester. Outerknown heeft ook een uitgebreid programma voor het verminderen van water- en energieverbruik. Het bedrijf heeft ook een uitgebreid programma voor het terugnemen van gebruikte kleding.

Reformation

Reformation is een ander duurzaam streetwear merk. Het bedrijf maakt gebruik van duurzame materialen zoals biologisch katoen en gerecycled polyester. Reformation heeft ook een uitgebreid programma voor het verminderen van water- en energieverbruik. Het bedrijf heeft ook een uitgebreid programma voor het terugnemen van gebruikte kleding.

New Habit

New habit is een Nederlands duurzaam streetwear merk uit Utrecht. Ze gebruiken alleen biologische katoen en gerecycled polyester. New Habit gebruikt geen gifstoffen bij het kleuren van de kleding en bij de opdruk. Verder maakt New Habit het product pas nadat je het product hebt besteld, zo hoeft er geen grote voorraad aangelegd te worden. Er wordt niks onnodig geproduceerd en er hoeft niets weggegooid te worden. Verder maakt New Habit gebruik van kledingleveranciers die GOTS certified en FairWear zijn, deze organisaties zien toe op de naleving van wetgeving voor de productieketen en mensenrechten voor de arbeiders. Kijk eens naar de collectie van New Habit.

Conclusie

Er zijn veel duurzame streetwear merken beschikbaar. Patagonia, New Habit, Everlane, Outerknown en Reformation zijn slechts enkele van de meest duurzame merken. Al deze merken maken gebruik van duurzame materialen en hebben uitgebreide programma’s voor het verminderen van water- en energieverbruik. Ze hebben ook uitgebreide programma’s voor het terugnemen van gebruikte kleding. Als je op zoek bent naar duurzame streetwear, dan zijn deze merken een goede optie.

Wijs niet alleen naar bedrijven
Top 20 sustainable fashion brands of the world

Geef een reactie

Mijn Winkelwagen
Wishlist
Recent bekeken
Categorieën