Zoek
Sluit dit zoekvak.
new habit - Bluedot Hoodie

Wat is de bijdrage van de kledingindustrie aan de co2-uitstoot en de slechte arbeidsomstandigheden van arbeiders?

Uit analyse blijkt dat de kledingindustrie op dit moment een van de meest vervuilende industrieën ter wereld is. Volgens recent onderzoek is de kledingindustrie goed voor 10% van de wereldwijde CO2-uitstoot en 20% van de wereldwijde watervervuiling.

Bovendien hebben slechte arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie langdurige aandacht nodig. Arbeiders in ontwikkelingslanden werken vaak onder erbarmelijke omstandigheden en voor lage lonen. Ook worden ze vaak blootgesteld aan giftige stoffen tijdens het productieproces.

Wat zijn de meest gebruikte gifstoffen in de kledingproductie en de gevolgen hiervan voor de gezondheid van arbeiders en de leefomgeving?

onderzoek gedaan naar de meest gebruikte gifstoffen in de kledingproductie en de gevolgen hiervan op de gezondheid van arbeiders en de omgeving. Helaas wordt er nog steeds gebruik gemaakt van gevaarlijke chemicaliën in de kledingindustrie, wat zeer schadelijk kan zijn voor de gezondheid van arbeiders en de omgeving.

Een aantal veel gebruikte gifstoffen zijn:

Formaldehyde: Dit wordt gebruikt als conserveringsmiddel en om kleding kreukvrij te maken. Het kan leiden tot huidirritaties, ademhalingsproblemen en in sommige gevallen zelfs kanker.

Perfluorkoolstoffen (PFK’s): Deze worden gebruikt om kleding waterafstotend te maken. Deze stoffen breken zeer slecht af en kunnen zich ophopen in het milieu. Dit kan leiden tot schadelijke gevolgen voor dieren en het milieu.

Azo-kleurstoffen: Deze worden gebruikt om kleding te kleuren en kunnen leiden tot huidirritaties en allergische reacties. Sommige van deze kleurstoffen zijn zelfs kankerverwekkend.

Het gebruik van deze gifstoffen moet drastisch verminderd worden om de gezondheid van arbeiders en het milieu te beschermen.


Oplossingen

Om deze problemen op te lossen, moeten we op zoek naar duurzame oplossingen voor de kledingindustrie. Gelukkig zijn er steeds meer merken die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en een voorbeeld zijn voor de rest van de industrie.

Ze streven naar een 100% duurzame toeleveringsketen en voert een beleid van “repair, reuse, and recycle”. Ze hebben ook hun eigen programma’s, zoals het Common Threads Initiative en 1% for the Planet, om hun impact op het milieu te verminderen.


How to Look Good and Help the Environment – Sustainable Clothing
The Lifecycle of Your Wardrobe: Understanding the Environmental Impact of Clothing

Geef een reactie

Mijn Winkelwagen
Wishlist
Recent bekeken
Categorieën