Rooting For You Black

Rooting For You Black

Oversized organic t-shirt uniseks

🍃  Organic Cotton
❤️  Fairtrade
👊  Non Toxic Ink

Meer product informatie

44,99 incl btw

+

Story Time

Het verhaal achter dit ontwerp:

De collectie YOU’VE GOT NERVERS gaat over verschillende natuurlijke processen en vormen. Je ziet hoogtelijnen, zenuwen en boomwortels in een abstracte vorm terug. Samen gaan zij een relatie met elkaar aan. Dit alles heeft te maken met de schoonheid van de natuur. Ontzettend veel ingewikkelde processen spelen zich af in de natuur en ook in ons eigen lichaam. Impulsen sturen ons zenuwstelsel aan waardoor wij in staat zijn om te bewegen. Boomwortels halen voedingstoffen uit de grond om zo energie te krijgen en te blijven bestaan. Bergen zijn zo groot, dat wij als mens hier speciale kaarten voor maken om zo de informatie van een berg te kunnen verwerken. Oftewel alles zit ingewikkeld in elkaar en heeft zijn eigen bijzondere manier van functioneren. Deze collectie draait om deze processen, de processen die niemand eigenlijk ziet of belicht. De natuur is heel mooi en we moeten er goed voor zorgen. Helaas blijkt in de praktijk dat de mens hier nog niet bewust genoeg van is. Zo ontstaan er situaties zoals smeltende ijskappen, de plastic soep en de stijgende zeespiegel. In de media wordt vooral de nadruk gelegd op wat er verkeerd gaat, deze beelden kennen we inmiddels allemaal vast. Wij willen dit anders aanpakken. Door de focus te leggen op de schoonheid van de natuur en op de details die we vaak niet zien, hopen we dat mensen een betere relatie aan gaan met de natuur. Zo wordt je geactiveerd om beter voor de wereld te zorgen door de sterkere band die je opbouwt met de natuur om je heen.

Een ander thema dat terug komt binnen deze collectie is: “Wat je zaait is wat je oogst”. Dit thema is gefocust op zelfontwikkeling en waar jij je voeding uit haalt. Haal jij je voeding uit sociale media, vriendschappen, sporten of uit iets anders? Waaruit je het ook haalt, het vormt jou als mens. De vraag is, waar plant jij je wortels? En hoe word jij gevormd als mens door deze keuze? Om te bloeien moet je je wortels vestigen in een vruchtbare bodem. Deze collectie laat een zoektocht zien van het aarden in de goede grond.

Oversized organic t-shirt uniseks

 • dikte stof: 200 gsm
 • extra brede ronde hals / verlaagde mouwinzetten / boxy model /
 • enkelvoudige jersey
 • 100% gesponnen en gekamd biologisch katoen
 • pasvorm: oversized

Wasinstructies:

 • 30 graden
 • Met soortgelijke kleuren wassen
 • Binnenstebuiten wassen

Strijken

 • 110 graden
 • Binnenstebuiten strijken
 • Niet over de print strijken

Oversized

New Habit maakt gebruik van leveranciers die alleen de beste grondstoffen gebruiken, geteeld of geproduceerd op manieren die niet schadelijk zijn voor mensen, dieren of het milieu. We gebruiken uitsluitend biokatoen uit India. Onze leverancier werkt samen met vijf van de beste geïntegreerde kledingfabrieken in Bangladesh en we garanderen dat onze kleding wordt gemaakt in fabrieken met uitstekende werkomstandigheden.
Al onze producten worden geproduceerd in verantwoord beheerde bossen en biologische plantages. Daarnaast willen wij ervoor zorg dragen dat het plukken van bijvoorbeeld biologisch katoen gebeurt met de hand. Dit omdat bij het machinale proces chemicaliën worden gebruikt voor het ontbladeren van de gewassen. Daarnaast moet onze kleding voldoen aan de juiste keurmerken zoals GOTS (Global Organic Textile Standard), Fairtrade cotton, Fair Wear en BCI (Better Cotton Initiative).

Biologisch katoen voelt hetzelfde als gewoon katoen, maar heeft als voordeel dat het wordt gemaakt zonder het gebruik van chemische hulpmiddelen als meststoffen en pesticiden. Daarnaast gebruikt biologisch katoen minder water dan standaard katoen en wordt de rotatie van gewassen gestimuleerd om de bodem gezonder en vruchtbaarder te houden.

Oeko-tex standard 100 is een controle- en certificeringssysteem die verder gaat dat de wettelijke minima. Zij zorgen ervoor dat een product géén schadelijk en chemische stoffen bevat die slecht zijn voor je huid, de gezondheid en het milieu. Wij mogen met trots vermelden dat al onze leveranciers voldoen aan deze certificering.

Certifcaten & Keurmerken:

                  

Fake reviews

Wat is de bijdrage van de kledingindustrie aan de co2-uitstoot en de slechte arbeidsomstandigheden van arbeiders?

Uit analyse blijkt dat de kledingindustrie op dit moment een van de meest vervuilende industrieën ter wereld is. Volgens recent onderzoek is de kledingindustrie goed voor 10% van de wereldwijde CO2-uitstoot en 20% van de wereldwijde watervervuiling. Bovendien hebben slechte arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie langdurige aandacht nodig. Arbeiders in ontwikkelingslanden werken vaak onder erbarmelijke omstandigheden en voor lage lonen. Ook worden ze vaak blootgesteld aan giftige stoffen tijdens het productieproces. Wat zijn de meest gebruikte gifstoffen in de kledingproductie en de gevolgen hiervan voor de gezondheid van arbeiders en de leefomgeving? onderzoek gedaan naar de meest gebruikte gifstoffen in de kledingproductie en de gevolgen hiervan op de gezondheid van arbeiders en de omgeving. Helaas wordt er nog steeds gebruik gemaakt van gevaarlijke chemicaliën in de kledingindustrie, wat zeer schadelijk kan zijn voor de gezondheid van arbeiders en de omgeving. Een aantal veel gebruikte gifstoffen zijn: Formaldehyde: Dit wordt gebruikt als conserveringsmiddel en om kleding kreukvrij te maken. Het kan leiden tot huidirritaties, ademhalingsproblemen en in sommige gevallen zelfs kanker. Perfluorkoolstoffen (PFK’s): Deze worden gebruikt om kleding waterafstotend te maken. Deze stoffen breken zeer slecht af en kunnen zich ophopen in het milieu. Dit kan leiden tot schadelijke gevolgen voor dieren en het milieu. Azo-kleurstoffen: Deze worden gebruikt om kleding te kleuren en kunnen leiden tot huidirritaties en allergische reacties. Sommige van deze kleurstoffen zijn zelfs kankerverwekkend. Het gebruik van deze gifstoffen moet drastisch verminderd worden om de gezondheid van arbeiders en het milieu te beschermen. Oplossingen Om deze problemen op te lossen, moeten we op zoek naar duurzame oplossingen voor de kledingindustrie. Gelukkig zijn er steeds meer merken die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en een voorbeeld zijn voor de rest van de industrie. Ze streven naar een 100% duurzame toeleveringsketen en voert een beleid van “repair, reuse,

Emy Demkes
Wijs niet alleen naar bedrijven

oen ik begon met schrijven over misstanden in de kledingindustrie dacht ik: het probleem is dat bedrijven alleen maar uit zijn op meer en meer winst. Dat is natuurlijk veel te simplistisch, zie ik inmiddels in. Het boek De oplossing is SimPol Hier vind je meer info over dit boek.van John Bunzl laat heel duidelijk zien waarom het niet juist is, of zelfs schadelijk kan zijn, om continu individuele bedrijven aan te wijzen als schuldige.

Michael Jackson

‘This is a great way to support the workers in the clothing industry. The sweatshops are a disgrace for humanity. We can make a better world. Heal and restore it with our little daily rituals. How we spend our money makes a difference in how other people live. Lets start with a new habit!’

View Product Information

Oversized organic t-shirt uniseks

 • dikte stof: 200 gsm
 • extra brede ronde hals / verlaagde mouwinzetten / boxy model /
 • enkelvoudige jersey
 • 100% gesponnen en gekamd biologisch katoen
 • pasvorm: oversized

Gebaseerd op 0 beoordelingen

0.00 Algemeen
0%
0%
0%
0%
0%

Alleen ingelogde klanten die dit product hebt aangeschaft, kan het achterlaten van een review.

Andere reviews

Er zijn nog geen reviews.

Dit vinden anderen leuk

MSdos 5.11 ERROR
autoexec.bat could not be loaded

/* NOW SHOWING ALL SECRET NEW HABIT PRODUCTS */

Press any key to continue

c:\newhabit\images\>

_

Sluiten Mijn Winkelwagen
Sluiten Wishlist
Close Recently Viewed
Sluiten
Sluiten
Categorieën

KENNISMAKINGSKORTING

€ 5,- korting

Zodat jij ook kunt kennismaken met onze hoge kwaliteit, biologische, fairwear kleding